Nieuws

Gymstars-sterrendag in Antwerpen

Maandag 25 sep 2017

Op zondag 12 november gaat in Merksem de Gymstars-sterrendag door, georganiseerd door Topgym Antwerpen. Het belooft een toffe dag te worden.

Gymstars gymboekjes: voor een leuke start van het nieuwe gymseizoen!

Woensdag 30 aug 2017

Gymstars-opleidingen najaar 2017

Maandag 14 aug 2017

In september, oktober en november staan er 5 opleidingen rond het Gymstars-programma op de kalender en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Lees verder voor meer info over de onderwerpen en de rechtstreekse links om je in te schrijven.

Op een rijtje: Alle tips voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 8 jun 2017

Het voorbije seizoen gaven we verschillende tips om Gymstars succesvol te gebruiken in je clubwerking. We vatten ze graag nog even samen.

Tip 6 voor een vlotte werking met Gymstars

Dinsdag 16 mei 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om de gymnasten te belonen voor hun goede inzet en hen de mogelijkheid te geven om trots te kunnen tonen wat ze allemaal geleerd hebben, is een sterrendag een ideaal evenement.

Tip 5 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 27 apr 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om het Gymstars-programma in ideale omstandigheden te beleven, wordt de leskern best georganiseerd in verschillende posten. Zo worden de wachtrijen beperkt en stijgt de actieve leertijd van elke gymnast.

Tip 4 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 6 apr 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. De beste toepassing van het volledige programma wordt verkregen als alle basisgroepen Gymstars gebruiken en er duidelijk vastgelegd op welke ster geoefend wordt in elke (sub-)trainingsgroep.

Tip 3 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 mrt 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om het Gymstars-programma te kunnen uitvoeren is basismateriaal voor gymnastiek noodzakelijk. Meer materiaal biedt meer mogelijkheden, maar met (het grootste deel van) het basismateriaal kom je al een heel eind.

Tweede druk van Gymstars is beschikbaar

Donderdag 2 mrt 2017

Tip 2 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 feb 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om Gymstars optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat er gewaakt wordt over het aantal gymnasten per trainer en de onderlinge leeftijds- en niveauverschillen.

Tip 1 voor een vlotte werking met Gymstars

Maandag 16 jan 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om Gymstars optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat elke turnles gestructureerd verloopt, en deze structuur op voorhand gekend is door de trainer.

In de kijker: Communiceren met 12-14 jarige gymnasten

Woensdag 20 apr 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 6?

In de kijker: Communiceren met 10-12 jarige gymnasten

Woensdag 16 mrt 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 5?

In de kijker: Communiceren met 8-9 jarige gymnasten

Donderdag 21 jan 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 3?

In de kijker: Communiceren met 7-8 jarige gymnasten

Donderdag 17 dec 2015

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best?