Nieuws

Eenvoudige tool om je materiaalplan vorm te geven

Dinsdag 14 nov 2017

Ben je jouw les aan het voorbereiden? Of een sterrendag aan het vormgeven? Of een andere turnactiviteit in de sporthal aan het plannen? Dan kan deze handige tool jou helpen om op een eenvoudige manier een duidelijk materiaalplan op te stellen.

Op een rijtje: Alle tips voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 8 jun 2017

Het voorbije seizoen gaven we verschillende tips om Gymstars succesvol te gebruiken in je clubwerking. We vatten ze graag nog even samen.

Tip 6 voor een vlotte werking met Gymstars

Dinsdag 16 mei 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om de gymnasten te belonen voor hun goede inzet en hen de mogelijkheid te geven om trots te kunnen tonen wat ze allemaal geleerd hebben, is een sterrendag een ideaal evenement.

Tip 5 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 27 apr 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om het Gymstars-programma in ideale omstandigheden te beleven, wordt de leskern best georganiseerd in verschillende posten. Zo worden de wachtrijen beperkt en stijgt de actieve leertijd van elke gymnast.

Tip 3 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 mrt 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om het Gymstars-programma te kunnen uitvoeren is basismateriaal voor gymnastiek noodzakelijk. Meer materiaal biedt meer mogelijkheden, maar met (het grootste deel van) het basismateriaal kom je al een heel eind.

Tweede druk van Gymstars is beschikbaar

Donderdag 2 mrt 2017

Tip 2 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 feb 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om Gymstars optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat er gewaakt wordt over het aantal gymnasten per trainer en de onderlinge leeftijds- en niveauverschillen.

In de kijker: Communiceren met 12-14 jarige gymnasten

Woensdag 20 apr 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 6?

In de kijker: Communiceren met 10-12 jarige gymnasten

Woensdag 16 mrt 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 5?

In de kijker: Communiceren met 8-9 jarige gymnasten

Donderdag 21 jan 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 3?

In de kijker: Communiceren met 7-8 jarige gymnasten

Donderdag 17 dec 2015

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best?

In de kijker: Communiceren met 6-7 jarige gymnasten

Donderdag 19 nov 2015

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best?