Met de steun van


Tip 1 voor een vlotte werking met Gymstars

Lore Marguillier   ‐  Maandag 16 jan 2017

Zorg voor een duidelijke structuur in de turnlessen

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om Gymstars optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat elke turnles gestructureerd verloopt, en deze structuur op voorhand gekend is door de trainer.

Het is belangrijk dat elke trainer op voorhand weet welke toestellen hij/zij ter beschikking heeft. Op die manier kan de turnles optimaal voorbereid worden. Daarom zijn een uurverdeling en toestelplanning heel handige instrumenten. Dit geeft de trainer een duidelijke structuur om efficiënt en effectief de tijd van een turnles in te vullen. Wanneer een trainingsgroep meerdere keren per week turnt, waakt een toestelplanning er eveneens over dat alle toestellen in voldoende mate aan bod komen. Wanneer er meerder trainers lesgeven aan één trainingsgroep op verschillende momenten of wanneer er meerdere groepen gelijktijdig actief zijn in de turnzaal, vereenvoudigt een uurverdeling en toestelplanning de samenwerking tussen de verschillende trainers.

We geven jullie graag enkele voorbeelden mee van mogelijke uurverdelingen, afhankelijk van de duur van de turnles. Je vindt hier eveneens een voorbeeld van een basis-toestelplanning. Let's do this!

Met Gymstars laten we élke gymnast schitteren volgens de eigen mogelijkheden en wensen